Για μένα

Ονομάζομαι Μαρία Σκόκου και είμαι Ειδική Παιδαγωγός. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, κατεύθυνση Γλωσσολογίας). Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία στο Πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία.

Παράλληλα με τις αρχικές μου σπουδές παρακολούθησα μαθήματα και αποφοίτησα από Δραματική Σχολή. Έτσι, εργάστηκα σε σχολεία ως υπεύθυνη θεατρικής αγωγής. Η σχέση μου με το θέατρο και το θεατρικό παιχνίδι με έχει βοηθήσει πολύ στη δουλειά μου με μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μάθησης.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην Αγγλία, έκανα πρακτική άσκηση σε αγγλικά σχολεία, εφαρμόζοντας προγράμματα αποκατάστασης σε παιδιά με Δυσλεξία (σε συνεργασία με το British Dyslexia Association).

Για τη διαρκή επιμόρφωσή μου παρακολουθώ συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια με αντικείμενο τις μαθησιακές δυσκολίες, τη διάσπαση προσοχής και την υπερκινητικότητα, τις αναπτυξιακές διαταραχές, τα προβλήματα συμπεριφοράς καθώς και την ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων. Έχω αποκτήσει επάρκεια στη χορήγηση του Αθηνά τεστ (τεστ ανίχνευσης δυσκολιών μάθησης) και έχω παρακολουθήσει το πλήρες σεμινάριο για τη διδασκαλία της ορθογραφίας και της προπαίδειας με Εικονογραφήματα σε παιδιά με Δυσλεξία (μέθοδος  Δ. Μαυρομμάτη). Έχω λάβει μέρος σε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού με ψυχοπαιδαγωγικούς και μαθησιακούς στόχους. Επιπλέον, παρακολουθώ το κλινικό σεμινάριο στην Ψυχοπαθολογία Παιδιού και Εφήβου της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Σήμερα είμαι επιστημονικά υπεύθυνη στον ιδιωτικό μου χώρο στο Λυκαβηττό, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών. Επίσης συνεργάζομαι με σχολεία και πραγματοποιώ ομιλίες και σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με θέματα που αφορούν στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s